MedWeb

"It's not that I'm so smart, it's just that I stay with problems longer." (Albert Einstein)

Rólunk

2010 nyarán diplomáztunk a Semmelweis Egyetem Informatikus Egészségügyi Menedzser szakán ...

blog az egészségügyi informatikáról

2011.03.01. 22:32 Merth Gabriella

CardioHealth® Station

Címkék: egészségügy eszköz megelőzés szív és érrendszer

A Panasonic felfedte az új CardioHealth Állomását! Ez az eszköz fontos szerepet tölthet be a megelőzésben, mivel a betegségeket korábban meg lehet állapítani, és ezáltal alacsonyabb egészségügyi költségeket lehet elérni a beteg ellátásában.

Hogy mi is ez a készülék?Az alábbi kis filmen minden kiderül! Íme:

A CardioHealth Állomás úgy lett kialakítva, hogy segítse az egészségügyi szakembereket a szív-érrendszer gyors kiértékelésében. Magának a készüléknek van egy beépített, szállítható, ultrahangrendszerrel optimalizált része, amely a nyaki verőér artériának a non-invazív vizsgálatát végzi. Ez adja az IMT valósidejű, automatikus mérését.  Továbbá lehetővé teszi a készülék használójának, hogy artériás plakkokat keressen. A készülék érintőképernyős felületén a szív-érrendszer rizikó faktoraival kapcsolatos paraméterek vihetők be, amiből a készülékbe beépített számoló meghatározza a rizikó pontértékét.  Ez az információ az artéria IMT mérésével kiegészítve teljes képet ad az orvosnak a beteg szív-érrendszeri rizikójának megállapításához.

És hogy mit mondanak az orvosok róla?

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://medweb.blog.hu/api/trackback/id/tr532702742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása