MedWeb

"It's not that I'm so smart, it's just that I stay with problems longer." (Albert Einstein)

Rólunk

2010 nyarán diplomáztunk a Semmelweis Egyetem Informatikus Egészségügyi Menedzser szakán ...

blog az egészségügyi informatikáról

2010.12.01. 14:30 Pálos Nikolett

Egészségügyi alkalmazások intelligens telefonokon I. - Epocrates

Címkék: google telefon blackberry android alkalmazások intelligens döntéstámogatás iphon

Az iPhone-on, a BlackBerry-n, az Androidon, a Google és a számtalan okos telefonokon több százezer alkalmazás fut, legnagyobb számban játékok, navigációs programok, szótárak, online folyóiratok, de  az életmód tanácsadó, diétás programok sőt az orvosoknak, egészségügyi szakembereknek szóló klinikai alkalmazások, döntéstámogató szofverek is megjelentek már.

A több mint 10 éves amerikai cég, az Epocrates a korábbi online verziója mintájára pár száz dollárért vagy éppen ingyen kínál orvosok, gyógyszerészek, egészségügyi szakemberek tájékozódását szolgáló okos telefonokra letölthető programokat.
 
Az Epocrates mobil eszközökre készült prémium alkalmazásaiban keresni lehet betegségek, fertőző betegségek, gyógyszerek (hatóanyagok), labor tesztek, kutató központok (melyek különböző orvosok illetve kórházak alkalmazásaira vezetnek tovább) és táblázatok, leírások (pl. felnőtt normál labor értékei, toxikus anyagok és ellenanyagaik, vizelet elszíneződés).
A diagnosztizálás megkönnyítése képek és tünetkereső segítségével történik. Az Epocrates tabletta keresője szín, forma, méret, törésvonalak száma és elhelyezkedése, bevonat, áttetszőség, a gyógyszerbe nyomott felirat vagy kód szerint segít a nagyi elhagyott gyógyszerét beazonosítani. Majd a kiválasztott gyógyszer adagolását felnőtteknek és gyermekeknek, a mellékhatásait, ellenjavallatait, leírását, tájékoztatását, a generikumát, gyártóit, az körülbelüli árát lehet megnézni. A felsoroltakon kívül millió és egy alkalmazása van már a cégnek pl.: orvosi szótárak, kalkulátorok, OTC adatbázisok stb…
Szerethető az alkalmazás, mert használható. Még csak angol nyelven érhető el. Csoportos megrendelés esetén az árból kedvezményt adnak.
 
Mindez hogyan is néz ki egy iPhone-on? Nézd meg a bemutatófilmet a huszonéves szoftverfejlesztő mérnök prezentálásával:

 

 
 
A jövőben figyelni fogom az intelligens telefonokra készített egészségügyi témájú alkalmazásokat. Bízom benne, hogy hétről-hétre tudok majd valami újat mutatni és remélem, hogy mihamarabb magyar fejlesztésről is beszámolhatok.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://medweb.blog.hu/api/trackback/id/tr352486020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása