MedWeb

"It's not that I'm so smart, it's just that I stay with problems longer." (Albert Einstein)

Rólunk

2010 nyarán diplomáztunk a Semmelweis Egyetem Informatikus Egészségügyi Menedzser szakán ...

blog az egészségügyi informatikáról

2010.11.23. 19:25 Remete S. Gergő

iPad mánia az egészségügyben is?

Címkék: video informatika egészségügyi ehealth műtő ipad táblapc ehr

Talán nem csak a karácsony közeledtének tudható be, hogy hazánkban is egyre jobban terjed a világon is ismert "iPad mánia". A kifejezés jobb magyar megfelelő híján nem csupán az Apple termék használatának elterjedését, hanem egyben minden tábla PC iránti keresletnövekedést jelöli.

Hogy befolyásolja ez az egészségügyi informatika fejlődését?

A hordozható és érintőképernyős számítógépek alkalmazása nem új keletű a kórházi környezetben. Sokféle strapabíró példát találunk rá, de elterjedésük nem történt meg széles körben. Ennek oka talán az árban és a kezelhetőségben keresendő. Mivel a már említett iPad mánia terjedőben van és a kínálat remélhetőleg az árakon is farag, valószínűleg egyre több ilyen példát látunk a jövőben:


   A tábla PC-k alkalmazásától a papír alapú dokumentáció teljes kiszorítását várnánk. Ennek egyik sarokpontja a kézírás elektronikus úton történő értelmezése. Ma már erre is léteznek megoldások:

A téma kapcsán már régóta megfogalmazódott bennem a kérdés: költségben, időben mennyit lehetne spórolni a mindennapi tábla PC használat során egy átlagos kórházban? Mekkora az az ár, ahol megérné váltani és mennyi lenne a megtérülési idő?

Megérne egy külön posztot...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://medweb.blog.hu/api/trackback/id/tr512468614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása